Veel gestelde vragen


Hoe ontvang ik een persoonlijke inlogcode?

U ontvangt uw persoonlijke inlogcode direct na het afronden van uw eerste order.

Om een order te plaatsen klikt u het bestelformulier en vervolgens op start.


Hoe werkt betalen met fotokrediet

Via uw persoonlijke bestelpagina (waarvoor u zich eerst dient aan te melden) klikt u op de knop foto-krediet. U ziet uw huidige foto-krediet saldo en indien u uw saldo wilt opwaarderen, vult u het in het aangeven vakje het nieuwe bedrag in. Na verzenden ontvangt u een bericht met informatie om de betaling te regelen. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen wordt u saldo aangevuld en ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging.


In hoeveel DPI moet ik mijn beeld dan bewaren?
DPI is een waarde die een "relatieve resolutie" uitdrukt; het aantal pixels (beeldpunten) per gescande of geprinte inch. De resolutie van een beeldbestand (dat in zijn digitale vorm immers geen afmetingen in inches of in centimeters heeft) kan je het beste gewoon in pixels horizontaal X pixels verticaal uitdrukken.


In welke resolutie moet ik mijn digitale foto aanleveren?
Voor een grote afdruk heb je ook een hogere resolutie nodig. Een richtlijn; om een goede 20 X 30 te krijgen volstaat een bestand met een maximale resolutie van 3072 X 2048. Een bestand in hogere resolutie doorsturen heeft dan ook geen nut, je moet enkel langer wachten voordat het bestand volledig is doorgetuurd.


Kan ik alle JPG-bestanden afdrukken of alleen foto’s?
Het is mogelijk om alle JPG-bestanden af te drukken, dus ook computertekeningen, logo’s, etc.. Alles kan zolang de bestanden maar aan de gestelde eisen voldoen.


Moet ik de JPG's in RGB of CMYK aanleveren?
In RGB. De foto's worden belicht en ontwikkeld, daarvoor is RGB optimaal. Foto's die ons worden doorgestuurd in CMYK kunnen niet worden afgedrukt


Op welke manieren kan ik betalen?

1 Via overschrijving

U ontvangt na het afronden van uw order een e-mail met hierin het totaalbedrag van uw bestelling. Het factuurbedrag kunt u d.m.v. een overschrijving overmaken op rekeningnr. NL12INGB0657924032.

 

2 Via Foto-krediet

Betalen via een vooruit betaald krediet is de snelste en 100% veilige manier van betalen. Bij uw bestelling wordt het totaalbedrag van uw order van uw Foto-krediet saldo afgetrokken. Als uw Foto-krediet saldo op is, ontvangt u een factuur voor het resterende bedrag.

 

3  Op rekening bestellen

Fotografen en zakelijke gebruikers kunnen op rekening bestellen, u dient zich hiervoor aan te melden bij onze pro-fotoservice. (zie pro-foto)


Waar kan ik testkaarten vinden?
We hebben 3 testkaarten:
Testkaart 1
Testkaart 2
Testkaart 3


Wat is JPG/ JPEG?
JPG (ook JPEG) is een bestandsformaat voor grafische (fotografische) informatie. In tegenstelling tot bv. bmp of pic-bestanden, zorgt JGP ervoor dat u beelden van een hoge kwaliteit in een betrekkelijk kleine file te bewaren, dit gebeurt d.m.v. compressie.


Wat is canvasgrootte?
Canvasgrootte is de hoogte en breedte van het "papier" of het "doek" waarop de afbeelding wordt gemaakt.


Wat is de levertijd

Zodra de betaling binnen is worden de orders binnen 24 uur afgedrukt. Houd u wel rekening met een levertijd van 1 a 2 dagen (extra) i.v.m. TGP Post.


Welke verhouding (hoogte X breedte) moet mijn beeld hebben?
Je kunt je beeld het beste doorsturen met een 3:2 (of 2:3, voor portretformaat) verhouding. Dan weet je zeker dat de foto in de perfecte verhoudingen wordt afgedrukt. Deze verhoudingen zijn vaak te selecteren in de digitale camera. In je foto bewerkingsprogramma kan je natuurlijk altijd de canvasgrootte aanpassen door links en rechts (of onderaan en bovenaan) witruimte toe te voegen.